Gå direkt till innehåll
Erika Gelfgren, vd på Agrisera.
Erika Gelfgren, vd på Agrisera.

Pressmeddelande -

Har fördubblat personalen på två år – fler behövs

Agrisera har nästintill fördubblat personalstyrkan på två år och har nyligen flyttat till nya och större lokaler.

– Behovet av våra produkter och tjänster ökar snabbt. Vi är i ett fortsatt expansivt skede och kommer behöva ännu fler anställda framöver, säger Erika Gelfgren, vd på Agrisera.

Sedan våren 2020 är Agrisera en del av det snabbväxande Uppsalaföretaget Olink Proteomics, som är noterade på Nasdaq New York. Agrisera producerar byggstenar till Olinks världsledande teknik Proximitiy Extension Assay (PEA), med vilken man kan mäta upp till 3 000 biomarkörer på samma gång i endast några få mikroliter blod.

– Det här möjliggör en fördjupad förståelse av olika sjukdomsprocesser, en förbättrad sjukdomsdetektion samt att det bidrar till en ökad biologisk kunskap. Vi är stolta över att kunna vara en viktig del i denna utveckling, säger Erika Gelfgren.

Mycket tack vare sammanslagningen med Olink har Agrisera vuxit kraftigt de senaste två åren. Just nu består bolaget av 42 anställda och de tidigare lokalerna i Vännäs – både när det gäller kontorsytor och labbytor – blev alldeles för små.

– Lämpligt nog skulle Nordic Biomarker precis flytta till nybyggda lokaler, så då kunde vi ta över deras gamla lokal på Umestan. Vi såg en fördel i att utöka verksamheten i Umeå där den aktuella kompetensen i huvudsak finns, mycket tack vare närheten till universitetet. I en life sciencebransch på frammarsch behöver vi stärka vår position som attraktiv arbetsgivare för att kunna fortsätta attrahera kompetens. En förutsättning för detta var att minska behovet av pendling, säger Erika Gelfgren.

Tack vare flytten till Umestan har Agrisera utökat labb- och kontorsytorna flerfalt. Men de har fortfarande kvar verksamhet i Vännäs och ser möjligheter till utveckling på båda anläggningarna.

– Det går bra för oss och vi är i ett fortsatt expansivt skede. Vi blir en mer och mer integrerad del i Olinkgruppen och i och med det expanderar Agrisera i linje med Olinks övergripande uppdrag. Detta ger oss möjlighet att ta oss an nya uppgifter och labbmoment på Agrisera, antingen för att stötta andra Olink-enheter i redan befintliga processer – eller för att komplettera med nya processer, säger Erika Gelfgren.

Parallellt med detta är Agrisera även en världsledande leverantör av antikroppar för växtforskning och jobbar för att fortsätta stärka sin position inom området. Affärerna sker till stor del med hjälp av ett antal väl valda distributörer runt om i världen samt genom direktförsäljning via bolagets webbshop.

– Vårt mål är att hela tiden ligga i framkant och kunna erbjuda de antikroppar som behövs för framtidens forskning på växt- och algproteiner. Vårt produktsortiment utökas ständigt, säger Erika Gelfgren.

Hon menar att Agrisera ser en utmaning i att få tag i senior kompetens och hoppas att det vore möjligt utan att knycka från lokala branschkollegor. Hon vill därför synliggöra

Umeås life sciencebransch även utanför kommunens gränser för att locka hemvändare och andra till Umeå.

– Vi tycker nog att utbildningarna i Umeå täcker in de kompetenser vi behöver, men att ett yrkeshögskoleprogram med laborativ inriktning kunde vara ett bra komplement för att öka kompetenstillgången, säger Erika Gelfgren och fortsätter:

– Det är fantastiskt att få vara verksam i en stad som Umeå. Här blommar life sciencebranschen och fler och fler större aktörer får upp ögonen för stan. Det är viktigt. Det kan locka fler etableringar och skapa många nya arbetstillfällen som passar universitetsutbildningarna väl. På så vis kan fler få jobb här och vi behåller kompetensen i Umeå.

För mer information kontakta:

Erika Gelfgren
erika@agrisera.com
070-534 27 60

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Kontakter

Jennie Ekbeck

Jennie Ekbeck

Presskontakt CEO +4670 344 57 70
Tomas Ruuth

Tomas Ruuth

Presskontakt Kommunikationsansvarig PR & Communications 072-4024697 www.ubi.se

Relaterat innehåll

We grow ideas that can change the world

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Umeå Biotech Incubator
Tvistevägen 48C
907 36 Umeå
Sverige