Följ Umeå Biotech Incubator

Umeå Biotech Incubator förstärker med nya medarbetare

Pressmeddelande   •   Mar 12, 2020 08:46 CET

Andreas Lindberg and Christin Grundström.

Nu förstärker Umeå Biotech Incubator sitt team med en ny affärscoach och en ny community manager. De nya medarbetarna heter Andreas Lindberg och Christin Grundström.

– Trycket är högt. Vi har ett högt idéflöde till inkubatorn och flera av våra bolag växlar upp. Då är det viktigt att vi har resurser som räcker till, säger Jennie Ekbeck, vd.

Umeå Biotech Incubator beviljades nyligen, som enda inkubator i Norden, 10 miljoner från Familjen Erling Perssons Stiftelse samt utsågs till Skandinaviens bästa biotech-inkubator.

Nu anställer man två nya medarbetare. Christin Grundström blir ny laboratorieingenjör och community manager, vilket innebär att hon ansvarar över UBI:s lokaler, arbetsmiljö samt alla labbytor. Närmast kommer hon från en roll som laboratorieingenjör vid Kemiska institutionen vid Umeå universitet.

– Det känns väldigt roligt. UBI är en innovativ miljö där man har utrymme att utvecklas. Det känns spännande att få vara en del av att innovatörernas arbete med att utveckla sina bolag. Jag ska se till att de har all utrustning de behöver för att kunna lyckas, säger Christin Grundström.

Andreas Lindberg blir affärscoach i den senare fasen, alltså för bolag som kommit längre i sin utveckling. Han är civilekonom med bakgrund inom försäljning och marknad när det gäller både läkemedel och medicinteknik. Han har tidigare jobbat med försäljning inom områden som kirurgi, urologi, gynekologi, gastroenterologi och lungmedicin med mera. Närmast kommer han från Kungshusen Medicinska.

– Att jobba med coaching av startups inom life science känns som ett väldigt kul och inspirerande uppdrag att ta sig an. Dels utmaningen att ta idé till marknad, dels att kunna hjälpa till så att Umeå får en starkare life science-sektor. Min nya roll på Umeå Biotech Incubator kommer jag att fokusera på att finansiera bolag och hjälpa till med marknadsstrategi. Där kan min kompetens inom marknad och försäljning komplettera mina kollegors kunskaper, säger Andreas Lindberg.

I dagsläget har Umeå Biotech Incubator sju anställda, varav tre är affärscoacher. I inkubatorn sitter runt tjugo bolag, som befinner sig i olika faser av inkubationsprocessen.

– Vi hjälper bolag som jobbar inom life science, alltså med till exempel läkemedelsutveckling, diagnostik och medicinteknik. Vi vill hjälpa smarta idéer från universiteten och sjukhuset att kommersialiseras så att de kan komma samhället och patienter till gagn. På så vis skapar vi hälsa och mer levnadsglädje – samtidigt som vi bidrar med nya tillväxtbolag och arbetstillfällen, säger Jennie Ekbeck.

Hon är glad över att ha de nya medarbetarna på plats.

– Tack vare detta stärker vi teamet med nya kompetenser, som marknad och sälj. Vi har höga målsättningar och då krävs det att man är ett fungerande team för att man ska nå dem. Vår ambition är att näringslivet inom life science i Umeå ska växa. I dag omsätter life sciencebolagen 450 miljoner kronor och har cirka 200 anställda. Vi siktar mot att bolagen år 2030 ska omsätta minst 1 miljard kronor och vara fler än 600 anställda, säger Jennie Ekbeck.

För mer information kontakta:

Jennie Ekbeck
CEO of Umeå Biotech Incubator
+46 90-15 49 77
jennie.ekbeck@ubi.se

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.