Gå direkt till innehåll
Camilla Huse Bondesson och Anette Nordvall.
Camilla Huse Bondesson och Anette Nordvall.

Pressmeddelande -

Life science-experter till Umeåstyrelse

Nu förstärker Umeå Biotech Incubator styrelsen med två näringslivsprofiler. In kliver Anette Nordvall – utsedd av DI Digital till Sveriges mäktigaste tech-investerare – och Camilla Huse Bondesson, som har lång erfarenhet av marknad, sälj och affärsutveckling inom life science.

– Vi har fokuserat på att hitta personer som bidrar med affärstänk och investerarperspektiv så att vi kan bygga en inkubator i världsklass, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Umeå Biotech Incubator är en inkubator som hjälper startups inom life science med affärsstöd, finansiering, labb och kontorsplatser. Nu utökar man styrelsen med två platser för att plocka in extern expertkompetens.

– Vi ville plocka in branschkompetens för att göra vår inkubator ännu bättre. Vi rankas redan som en av Europas 15 bästa inkubatorer inom life scence – men vi ska bli den bästa, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Nya ledamöter är Anette Nordvall och Camilla Huse Bondesson. Anette Nordvall är en av Sveriges mäktigaste techinvesterare och har internationella erfarenheter av att bygga tillväxande deeptechbolag. Hon är vd för Keiretsu Forum Nordics, världens största investerarnätverk för privatinvesterare, och är själv aktiv investerare och har gjort flertalet investeringar inom life science.

– Jag är inte den som vet allt om spegelvända kluvna atomer, men jag inser hur viktigt det är med tidiga investeringar inom all form av innovation – det kan påverka och inverka på hela världen framåt. Jag har ett genuint intresse av att både motivera till fler investeringar från privatpersoner och att möta och följa innovativa bolag runt om i hela Sverige, säger Anette Nordvall.

Camilla Huse Bondesson har i över 30 år arbetet med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i olika typer av life sciencebolag. Hon har arbetat i stora internationella bolag och varit med och jobbat upp bolag från grunden samt lanserat produkter på en internationell marknad.

– Jag har under åren arbetat upp ett stort nätverk och har erfarenhet av att arbeta för klusterorganisationen Uppsala BIO samt att jag varit affärscoach i Uppsalainkubatorn UIC. Jag har även haft glädjen av att ha gjort konsultarbete för några Umeåbolag, och på så vis kunnat visa vem jag är och vad jag kan bidra med. Jag har en bred erfarenhet, som jag gärna delar med mig av, säger Camilla Huse Bondesson och fortsätter:

– Jag har själv erfarenhet av att arbeta i det lilla bolaget, att skaffa finansiering, göra tuffa prioriteringar och jobba mot kommersiella mål. Min operativa och kundnära erfarenhet tror jag är en tillgång för en inkubatorstyrelse.

Umeå Biotech Incubator ägs av Umeå universitet Holding AB, Umeå kommun, Region Västerbotten och SLU Holding.

– Umeå är en stad som alltid vill mer och det är viktigt för oss att ha ägare som säkerställer att inkubatorn har den strategiska kompetens den behöver för att nå de högt uppsatta målen. Jag blev oerhört glad när jag hörde valberedningens förslag på nya ledamöter och jag är tacksam över att de båda tackade ja. Nu blir styrelsearbetet och vägen framåt ännu roligare, säger Jennie Ekbeck.

För mer information kontakta:

Jennie Ekbeck
Vd på Umeå Biotech Incubator
+46 (0)90-15 49 77

jennie.ekbeck@ubi.se

Camilla Huse Bondesson
+46 (0)70 666 82 09
camilla.huse.bondesson@conlega.com

Om du vill nå Anette Nordvall, kontakta Elin Olsson på Umeå Biotech Incubator på elin.olsson@ubi.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Presskontakt

Elin Olsson

Elin Olsson

Presskontakt Head of PR and Communications PR and Communications +46706125561

Relaterat innehåll

We grow ideas that can change the world

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Umeå Biotech Incubator
Tvistevägen 48C
907 36 Umeå
Sverige