Gå direkt till innehåll
Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.
Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Pressmeddelande -

Umeå Biotech Incubators vd nominerad – i global tävling

Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator, har nominerats till prestigefyllda Nordic Startup Awards i kategorin Ecosystem Hero of the Year.

– Wow, jag är jätteglad över nomineringen! Det är ett bevis på att vårt långa arbete med att skapa bättre förutsättningar för tillväxt i Sverige har uppskattats, säger hon.

Nordic Startup Awards är en regional deltävling i Global Startup Awards, som grundades i Danmark 2012. Tävlingen går ut på att fira startups i hela världen och prisa dem som visat på enastående prestationer när det gäller service till startup-communityn.

2019 utsågs Umeå Biotech Incubator till Sveriges Bästa Acceleratorprogram eller Inkubatorprogram i Nordic Startup Awards – och nu är det vd:n Jennie Ekbecks tur att nomineras.

– Jag har nominerats till Ecosystem Hero of the Year, vilket känns jätteroligt. Vi arbetar enligt devisen att vi inte är starkare än den svagaste länk. Det är i de indirekta effekterna, och när vi arbetar tillsammans, som vi skapar de stora effekterna i ekosystemet. Jag har lagt ned mycket arbete med att de olika life scienceregionerna ska komma närmare varandra. Jag anser att ett plus ett alltid ska bli mer än tre. Vi kommer bara att kunna åstadkomma det om vi samarbetar i hur vi stöttar startupsen, säger Jennie Ekbeck och fortsätter:

– Jag tror att de som nominerat mig har sett mitt engagemang i branschen. Umeå Biotech Incubator är engagerade i Swelife, SwedenBIO och en av drivkrafterna bakom Nationella plattformen för life scienceinkubation. På regional nivå skapar vi mötesplatser, har ökat synligheten på internationell nivå samt påverkat regionala och nationella satsningar inom life science. Allt är ett enda ekosystem som måste fungera för att vi ska kunna bygga växande bolag tillsammans.

Enligt Nordic Startup Awards ska priset Ecosystem Hero of the Year gå till en person som är känd för sin passion för entreprenörskap samt förmåga och vilja att hjälpa startups och entreprenörer att växa.

– Nyckelordet för att lyckas är pay-it-forward, att dela med sig av sin kunskap till andra. Lyckas vi med det kan vi växa tillsammans och stötta varandra på vägen, säger Jennie Ekbeck.

Hon tävlar mot nominerade i samma kategori från Danmark, Island, Finland och Norge. Vinnaren i den nordiska tävlingen har chans att gå vidare till en global final – Global Startup Awards.

– Nu när nomineringarna i Nordic Startup Awards – och de andra regionala deltävlingarna i världen – är släppta, startar en omröstning. Alla som vill får lägga sin röst, men det finns även jurygrupper som har ett finger med i spelet om vem som ska vinna. Jag håller tummarna för att så många som möjligt röstar på mig och att vi tillsammans kan visa att Umeå är en grymt bra stad att starta bolag i, säger Jennie Ekbeck.

Jennie Ekbeck har varit vd på Umeå Biotech Incubator sedan 2012 och utsågs 2015 till Årets Innovationsängel av Veckans Affärer och Vinnova. Detta för sitt arbete med att skapa optimala förutsättningar för att kommersialisera life scienceforskning samt för sin förmåga att kunna se de nationella, regionala och lokala perspektiven – något som gör att hon verkar för samverkan istället för konkurrens.

Umeå Biotech Incubator är rankad som en av Europas bästa inkubatorer för life science och klassas som Excellent av Vinnova.

Här kan du rösta på Jennie Ekbeck:

https://public-voting.globalstartupawards.com/competition-public-voting/5ebee2dc3ea1603e76fd5335?nominationId=5f72050baa9b8b74a516778e

För mer information, kontakta:

Jennie Ekbeck
Vd på Umeå Biotech Incubator
+46 90-15 49 77
jennie.ekbeck@ubi.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Presskontakt

Tomas Ruuth

Tomas Ruuth

Presskontakt Kommunikationsansvarig PR & Communications 072-4024697 www.ubi.se

Relaterat innehåll

We grow ideas that can change the world

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Umeå Biotech Incubator
Tvistevägen 48C
907 36 Umeå
Sverige