Följ Umeå Biotech Incubator

Umeå Biotech Incubators vd föreläser för Norges forskarelit

Pressmeddelande   •   Sep 04, 2019 08:10 CEST

Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Torsdagen den 5 september föreläser Umeå Biotech Incubators vd Jennie Ekbeck inför Norges samlade forskarselit i Tromsø, Norge.

– De vill ha inspiration på hur man på ett effektivt sätt kan stötta forskare så att mer forskning nyttiggörs – och kan utvecklas till framtida innovationer som kommer mänskligheten till gagn, säger Jennie Ekbeck.

Det är Centre for Digital Life Norway som arrangerar eventet Digital Life 2019 i Tromsø den 5–6 september. På plats finns Norges forskarelit inom bland annat life science och digital hälsa.

– I Norge ska de bygga upp ett system för att stötta forskare när det gäller kommersialisering av sina idéer så att innovationerna kan användas till att göra livet bättre för befolkningen. De tycker att vi jobbar på ett bra sätt med detta och därför vill de ha mig som keynote speaker, säger Jennie Ekbeck.

Välkomsttalet hålls av Norges digitaliseringsminister Nikolai Astrup och de övriga talarna är tunga namn inom forskarvärlden.

– Jag är verkligen i ett fint sällskap. Det är väldigt roligt att de uppmärksammar Umeå Biotech Incubators arbete och vill inspireras av det. Vi har en pay it forward-kultur och sprider gärna vidare vår kunskap och våra erfarenheter till andra. Forskning och kommersialisering kan gå hand i hand om man bara tar hänsyn till respektive sidas utmaningar och behov. För mig är det viktigt att forskningen kommer människor till nytta och inte bara stannar som kunskap. Vi måste få ut mer applicerbar forskning från universiteten, säger Jennie Ekbeck.

Hon ska även delta i en paneldebatt om digitalisering, främst inom medicin och hälsa.

– Det är ett väldigt intressant ämne. Digitaliseringen har en stor potential, och det är viktigt att man tar hänsyn till patientsäkerhet och regelverk när man utvecklar dessa lösningar, säger Jennie Ekbeck.

Arrangören Centre for Digital Life Norway är ett nationellt center för utbildning, forskning och innovation inom bland annat bioteknik, som främjar digitalisering.

För mer information, kontakta:

Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator
+46 90-15 49 77
jennie.ekbeck@ubi.se

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.