Följ Umeå Biotech Incubator

Umeåinkubator utsedd till Skandinaviens bästa

Pressmeddelande   •   Sep 10, 2019 08:27 CEST

Jennie Ekbeck, vd på UBI.

Umeå Biotech Incubator, UBI, har utsetts till Skandinaviens bästa biotechinkubator på International Life Science Awards 2019.

– Vårt mål är att bli bäst i Europa, så det här är definitivt ett steg i rätt riktning, säger Jennie Ekbeck, vd på Umeå Biotech Incubator.

Varje år delar brittiska Global Health & Pharma ut ett flertal priser, bland annat International Life Science Awards. I år tog Umeå Biotech Incubator hem priset som Årets bästa biotechinkubator i Skandinavien.

– Vi är väldigt stolta och glada – det här är absolut en milstolpe, säger Jennie Ekbeck och fortsätter:

– Vi lever efter ett pay it forward-tänk och vill hela tiden dela med oss av våra erfarenheter och vår kunskap. Jag tror också att vi har förstått att forskning och kommersialisering kan gå hand i hand, bara man tar hänsyn till den andra partens behov och utmaningar. På så sätt kan vi få ut fler innovationer som kan gagna mänskligheten, istället för att de bara stannar kvar hos universiteten i form av kunskap.

Det var en enhällig jury som utsåg UBI som vinnare med motiveringen:

“Baserade i Sverige är Umeå Biotech Incubator engagerade i att hjälpa den Skandinaviska life science-sektorn att växa genom att stötta biomedicinska företag som kan bidra till den totala tillväxten i Sverige. Med vägledning och stöd som verktyg har företaget som mål att starkt påverka utvecklingen av sjukvårdstjänster i hela regionen.

Sedan bildandet har företaget blivit en akademisk hotspot som lockar de mest kreativa talenterna från hela världen. Genom att erbjuda en kombination av laboratoriefaciliteter och affärscoaching kan innovatörer förvandla sina idéer till lösningar som kan gynna patienter på lång sikt.”

– Vi ser inte bara till vår egen lilla inkubator, utan vill hela tiden bidra till att life science-branschen i regionen – och nationellt – växer. Till exempel har vi målsättningen att de små och medelstora företagen inom life science i Västerbotten ska ha dubblats på tio år, säger Jennie Ekbeck.

Umeå Biotech Incubator har även nominerats till Nordic Startup Awards i kategorin Bästa Acceleratorprogram eller Inkubatorprogram för 2019. Vinnaren i den nordiska tävlingen har chans att gå vidare till en global final – Global Startup Awards.

– Det är fantastiskt att vi uppmärksammas så mycket nationellt och internationellt. Hårt arbete ligger bakom våra resultat, men vi är ödmjuka och stolta, säger Jennie Ekbeck.

För mer information, kontakta:

Jennie Ekbeck
Vd på Umeå Biotech Incubator
+46 90-15 49 77
jennie.ekbeck@ubi.se

Umeå Biotech Incubator (UBI) is one of Sweden’s state-of-the-art business incubators within the life sciences. We help researchers to use their data to the benefit of patients and citizens, improving their health. We support and train entrepreneurs in the fields of pharmaceuticals, diagnostics and medical engineering, and act as a bridge between academia, medicine and the business community.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.